Maris Piper, Britse Allure in de Pijp

De nieuwe aanwinst van de vriendengroep “Breda” is inmiddels geopend en ben ik afgelopen week even gaan bezoeken. Chaar was zeer verrast en kan met enthousiasme zeggen dat Maris Piper een aanwinst is voor de Pijp.

Dinsdagavond, het zonnetje schijnt en als ik aankom fietsen zit Iris al op het terras met een heerlijke G&T als aperitief.  Ik doe graag mee met deze versnapering, dus de sfeer zit er al goed in.

Maris Piper is gesitueerd op de hoek van de Frans Hallstraat. Het pand valt direct op door de imposante ramen en donkere robuuste uitstraling met elegante Britse allure. Voor de aardappelkenners onder ons is Maris Piper een Brits aardappelras.

De A La Carte kenmerkt zich door een mooie selectie van kaviaar, Bites to Share en hoofdgerechten met een goede balans tussen vlees en vis.
Leuk detail vind ik de Beef Wellington die je 24 uur van tevoren moet bestellen. Dus die staat nog even op Chaar’s lijstje voor Next Time !

Iris en ik genieten van de Paling en de Paddestoelen, om vervolgens door te gaan naar het Piepkuiken en het Zeeuws Spek. De gerechten zijn echt heerlijk en zeer geraffineerd van smaak.
De dames van de service zijn zeer On Point en houden alles voortreffelijk in de gaten. Het dessert kunnen we niet laten als ons oog valt op de Eclair.
De ober vertelt dat de Eclair gevuld is met Praline met een “sparkling”  van grof zeezout. Niet normaal lekker !

Maris Piper is een brasserie van een hoger niveau met een lage drempel. Top spot in de Pijp is weer ontdekt.

Enjoy your Britse Pieper

Love Chaar
http://maris-piper.com/maris-piper.com/