Pintxos bij La Olivia

Deze zomer is toch wel mediterraans te noemen. Siësta’s overdag om vervolgens s’avonds weer heerlijk aan te schuiven op het terras. Mijn vakantie is van start en begon met een heerlijke spontane avond bij La Olivia.

Net als in Spanje ontmoet iedereen elkaar buiten de deur. Dat ervaar ik nu al drie weken in Mokum sinds de zon volop schijnt. Ik beland samen met Ro en Len op het terras. Dit restaurantje staat echt bekend om de Pintxos en Vino, zoals die met name in het Baskische Spanje wordt geserveerd.

De service is vanaf de eerste seconde echt heel goed. Tafeltje voor drie wordt direct buiten verzorgt en ingedekt, glazen worden ingeschonken met een heerlijke Verdejo en onze fliterige ober Ricardo houdt alles en met name Chaar voortreffelijk in de gaten.

 

Er verschijnen in een mum van tijd acht heerlijke Pintxos. Spanje op het bord is hier een feit. De zonnestralen door de Anjeliersdwarsstraat geven echt het gevoel van vakantie. Ondertussen geniet ik volop van mijn twee spontane tafel knapen die een en al humor zijn. Spaanse avond bij La Olivia is een feit !

Enjoy your Pintxos
Love Chaar

http://laoliva.nl