Tante Pop

Onverwachte ontmoetingen blijven het aller leukste. Dat bleek wel weer tijdens mijn uitstapje in Den Haag. De Piet Heijn straat is een van mijn favoriete straatjes.

Die middag zat ik samen met Mams nog te lunchen in een Frans tentje, waar wij een tip kregen van een Indische eettafel verderop in de straat, genaamd Tante Pop.

Eigenaresse Monique staat gemiddeld drie dagen lang te koken en draait in het weekend de eettafel. Niet al te opvallend staan we voor het pandje, wat aan de buitenzijde niet direct op een eettafel lijkt. De eigenaresse ziet ons naar binnen kijken en doet de deur even open.

Vier lange industriële tafels vormen het hart van de eettafel. Aan het eind van de tafel zit Anda, een sympathieke man, tevens de rechterhand van Moninque als het gaat om de smaken van de Indische keuken. Hij pauzeert even onder het genot van een glas wijn.

Monique is erg spontaan en laat direct haar heerlijke Nasi Goreng proeven. Ondertussen kijk ik met verwondering naar de leuke ruimte met een open keuken, gave inrichting en bijzondere zwart/wit foto’s van Indonesië aan de wand. Haar gevoel voor styling en smaak spreekt mij gelijk aan. Monique heeft namelijk naast Tante Pop, een hele bijzondere interieur winkel aan de overkant genaamd “Serendipity”.

De Krontjong muziek staat aan, en de gastvrijheid en ambiance is voor mijn moeder een gevoel van thuiskomen en even meimeren naar haar kindertijd.

Monique verteld vol enthousiasme waar haar passie voor koken vandaan komt, en biedt ons een glas wijn aan. Een snelle borrel zegt ze, voordat ze weer verder gaat in de keuken.

De zoete inval begint. Monique wordt tussen door ge’appt, en vrienden en familie leden lopen in en uit om nog een plekje te reserveren. Binnen no time zit het vol.

De sfeer is heel relaxed. De Vibe aan de eettafel geeft het gevoel dat je liever wilt blijven zitten. Helaas vertrek ik met mijn mams die middag weer naar Amsterdam.

Een maand later ontvang ik een appje van Monique dat er in het weekend van 17 Juli weer een eettafel gepland staat. Dit laat Chaar zich niet twee keer zeggen. Niet alleen mijn moeder heeft Indische Roots, maar ook mijn tante. En wat is er nou niet leuker dat ik ook mijn Tante meeneem naar Tante Pop.

Serendipity is inmiddels een feit bij Tante Pop. De onverwachte ontmoetingen zijn verrassend. Onze tafelgenoten zijn twee juristen uit Den Haag, met een  uitstekende smaak voor de Indische keuken, leuke restaurants en gitaarmuziek.

De Indische smaken in de keuken van Tante Pop zijn bijzonder verfijnt. Alles wordt met passie bereidt en pure producten staan centraal in haar gerechten. Tante Pop is een begrip in Den Haag en een Musthave om te gaan ontdekken.

Chaar heeft als Amsterdams meisje toch wel een van de leukste spots in Den Haag ontdekt. Een Indische parel onder de rijsttafels !

Een ding is een feit, om aan te kunnen schuiven bij Tante Pop, “Let Serendipity Happens ”

Enjoy your  Tante Pop, “Selamat Makan”

Love Chaar