Pesca

Pas negen dagen officieel open, en Chaar wilde natuurlijk als Early Adapter direct een kijkje gaan nemen in het veel belovende Pesca. Het 1001 nacht Nomads heeft plaats gemaakt voor een echt vis theater. Bij de ingang zijn twee mogelijkheden om aan een tafeltje te komen. Gereserveerd of niet gereserveerd.

Gelukkig had Chaar gereserveerd en vriendinnetje Iris zat al heerlijk met een glaasje Cava bij de entree.

Je staat direct bij de viskraam. Niet zomaar een viskraam, een kraam die je even meeneemt naar Mercat de la Boqueria in Barca !

Het concept is grappig bedacht. Bij binnenkomst krijg je een glaasje Cava en dan is het de bedoeling dat je vervolgens zelf langs de kraam je Favo visje uitzoekt. De dame achter de kraam vult ons mandje maar al te graag.

Zij geeft ons de tip om verschillende soorten vis te bestellen die je kan sharen. De Gamba’s, Coquilles, Kokkeltjes en Poon gaan heerlijk in ons mandje.

Vervolgens krijgen we een zoemer mee in een sardientjesblik, die gaat piepen als de vis klaar is.  Voor het zover is, komen we langs de wijn afdeling waar we mogen uitzoeken waar de vis in gaat zwemmen deze avond. Het personeel heeft allemaal leuke t-shirts aan met teksten als Lekkerbek, Guppie en Zeester. Bij Michael de Lekkerbek zoeken we een lekker flesje uit.

Wijn in het emmertje en we kunnen door naar ronde drie. We komen aan in het restaurant gedeelte, waar een charmante Zeester ons begeleidt naar een leuke tafel. Binnen twee minuten gaat de zoemer en de eerste gerechten staan op de bar bij de zogeheten vis afslag.

Het concept van zelf bestellen en ophalen doet mij een beetje denken aan La Place, maar dan in een Hipster Sjiek jasje !

De vis is echt top ! Chapeau voor de keuken. Heerlijk van smaak exact in balans en de juiste structuur is mooi behouden, met name bij de Poon en de Coquilles.

Na het heerlijke visavontuur komen we even terug bij het bar gedeelte voor een Latte met een heerlijke Chocolate Sweet.

Voor liefhebbers van vis en Barcelona ben je hier aan het juiste adres. Pesca haalt een stukje Spanje even naar de Mokumse Rozengracht. Chaar is absoluut verrast en komt zeker snel weer terug !

Enjoy your Theatre of Fish !

Love Chaar

 

 

http://www.pesca-amsterdam.nl