Pop-Up Le Coq

Afgelopen Vrijdagavond had Chaar gereserveerd bij Pop-Up restaurant Le Coq. Samen met goed vriendinnetje Iris betreden wij het zwevende sluishuis op het Westedokplein. De sfeer bij binnenkomst is al helemaal goed, mijn naam op de reservering lijst zorgt enigszins voor wat verwarring, maar de humor zit er gelijk in.
We mogen zelf een leuk tafeltje uitzoeken in het restaurant, en we nemen plaats bij het raam.
Onze gastheer van de deze avond is Ruben, die direct bij ons in de smaak valt, als het gaat om zijn enthousiasme, vriendelijkheid, “Levis” kledingstijl en enorme alertheid in de bediening.

Let the “Girl Talk” begin. De opvallende “Kristal look” wijnglazen worden rijkelijk gevuld met de heerlijke Viognier ” La Touriste”.
Het concept bij Le Coq zijn de Small Dishes and Snacks die erg leuk zijn om samen te delen.
Onze gastheer voelt al aan dat wij nog niet echt de juiste blik op de menukaart hebben laten vallen en vraagt ons of hij zijn Favorites mag adviseren.
Direct heeft hij onze aandacht, en starten we met de Tuna Tacos en Duck Tacos.
Deze starters vallen ontzettend in de smaak, en het hek is van de “Sluis”.

Ruben blijft onze top adviseur voor de rest van de avond, zelfs als het niet over eten gaat. We gaan vervolgens door naar de Small Dishes. Het “Hertje met Vijgen en Rode Kooljus” en de “Blackenend Tuna met Sushirijst en Soja-Wasabi” worden geserveerd. Een letterlijke smaaksenatie vindt deze avond plaats.
Omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen gaan we ook nog even voor de “Gamba Tempura”, om dan uiteindelijk af te sluiten met het “Kaasbordje die gecombineerd wordt met een Mangochutney en Notenbrood”.

De avond was echt top, eigenlijk jammer om weer weg te gaan, maar zeker te leuk om weer terug te komen.
Gelukkig blijft deze Sluis tot November 2015 nog zeker zichtbaar.
Chaar heeft haar Spot weer ontdekt met een culinair hoogstandje voor een top avondje uit !

Enjoy your Le Coq !
Love Chaar

Le Coq 2

Le Coq 3 Le Coq 5 Le Coq 1

http://www.lecoqamsterdam.nl