Number 5&33

Welke ingang zal ik nemen, nummer 5 of 33 ?
Een maand of drie geleden las ik in een interview dat dit een te gekke spot is om te lunchen, dineren of s’avonds te gaan borrelen. Het bevindt zich op een plek wat voor mij ooit een jaar lang bekend terrein was.
Het zit namelijk tegenover het Centraal Station en is het zusje van het Victoria Hotel, waar ik mijn eerste stage liep tijdens mijn Hotelschool opleiding. Inmiddels zoveel jaar later ben ik diep onder de indruk als ik Restaurant 5&33 betreed, wat onderdeel is van het Art Hotel. Ik heb gereserveerd om 12:30 voor een heerlijke lunch. Het is een Italiaanse delicatessen keuken. In de bediening lopen alleen maar Italiaanse Obers die het Service vak goed in de vingers hebben.
Mijn hotelschool vibe komt weer lichtelijk terug. Ineens realiseer ik me dat het eigenlijk heel gewoon is dat mijn glas steeds wordt bijgevuld en er geregeld wordt gevraagd of alles naar wens is. Dat zijn etiquette, hoor ik de docenten nog benadrukken.

Mijn lunch bestaat uit zes verschillende delicaten hapjes, die je eigenlijk een impressie geven van de algehele keuken. De Zucchini Fritti, Goat Cheese Ravioli, en de Braised Lamb met Black Cabbage zijn voor mij een smaak sensatie.
Het interieur is zeer indrukwekkend mede door de Art Curtain, die de scheidingslijn vormt tussen het restaurant, en cocktail gedeelte. Dat het een restaurant is met gevoel voor Design en Art zie je duidelijk terug in de meubels en de kunstbeelden. De ambiance is erg goed, de volgende keer kom ik terug voor de heerlijke Cocktailkaart, waar ik al een Sneak Peak van heb genomen.

Enjoy your Art Day !
Love Chaar

365x270.orig.00

Photo credit: Paul Winch-Furness

5-33

http://www.5and33.nl/nl/