Loetje !

Uiterraard mag restaurant Loetje niet ontbereken in mijn blog. Loetje is voor mij nostalgie.
Mijn moeder ging in de jaren 70 altijd vlees halen bij Slagerij Loetje op de Elandsgracht.
Opeens was haar Slager Loetje verdwenen.
Hij opende in de jaren 80 Cafe Loetje, in Oud-Zuid. Wat begon als biljart cafe, met een bakkie koffie, werd al snel ontdekt door hippe reclame jongens. Zo werd er een Uitsmijtertje geserveerd, en de Balletjes Gehakt, Kapucijners met spek en natuurlijk de Biefstukken konden niet uitblijven.
Met name voor de Biefstukken heeft Loetje de naam, beste Biefstuk van Mokum !
Inmiddels heeft de zoon van Loetje het bedrijf overgenomen, en is Loetje niet alleen meer in Mokum te vinden.
Ouderkerk, Laren en Overveen zijn inmiddels ook overgeleverd aan deze heerlijke Biefstukken tent.

Vanmiddag was ik even in Ouderkerk, met mams en lieve vriendin Wil. Het was even als van ouds, alsof ik weer terug in de tijd ging, dat ik als 8 jarige dat bruine cafe binnen stapte. De sigaren rook kwam je bij de ingang al tegemoet en de biljart tafel was nog in tact. Mijn favoriet was als kind de hamburger, die bestond uit drie gehaktballetjes en veel gebakken uitjes. Inmiddels is de burger 2.0, maar zeker een aanrader.
Het sateetje blijf ik heerlijk vinden als lunch gerechtje, maar de oude vertrouwde Biefstuk met veel jus en twee sneetjes casino wit is en blijft fenomenaal. Je topt hem af, met de Stickey Toffee en een latte met een echt Noga snoepje.

Cafe Loetje blijft mijn favoriet, maar de anderen locaties doen zeker niet onder.
Kleinzoon Marcel die ooit begon in de bediening, kom ik regelmatig tegen in de nieuwste vestigingen en houdt me op de hoogte welke locatie weer zijn deuren zal openen.
Loetje gaat eerdaags de vierde zaak openen in Amsterdam.
Deze zal plaast vinden voor het Centraal Station, waar Smits Koffiehuis zijn duren zal sluiten na 95 jaar en Loetje een nieuwe intrede gaat maken.
Top locatie is weer gevonden.

Enjoy your Loetje !
Love Chaar

logo

http://loetje.com