Young Collectors Salon, start je kunstcollectie bij The Hoxton

The young collectors circle is echt een gaaf initiatief. Zeker voor de kunstliefhebbers onder ons. Afgelopen Dinsdagavond was er weer een  Young Collectors Salon in The Hoxton. De host van deze avond is Sarah Meuleman.

Inmiddels ken ik Sarah al enige tijd en praat ik graag met Sarah over haar gave werkzaamheden als schrijver/columnist onder andere voor de Vogue en de leuke tripjes die zij geregeld maakt naar het buitenland. Erg leuk om nu haar presentatie skills te zien op de Young Collectors avond.

Mijn deelname aan deze avond op mijn FB tijdlijn was vriendinnetje Iris niet ontgaan. Iris heeft ooit nog een toekomstdroom wat betreft een eigen Art collectie, dus het was de ideale avond om hier wat kennis op te gaan doen.

We komen binnen in The Appartement. Deze innovatieve ruimte is ingericht door The Hoxton en tevens een ideale locatie voor meeting events en network sessions.

Phototastic-19-4-2017_2176a9d8-cdda-437c-8f69-2d42d7d2dae9

Het thema van deze avond is International. Er zijn vier sprekers uitgenodigd die samen met Sarah in gesprek gaan en met name het publiek weten te interesseren over de feitjes die je moet weten voor je eigen internationale aanschaf van je kunstcollectie.

Julia Schleyerbach bijt het spits af. Zij werkt sinds 2004 voor de Annet Gelink Gallery. Deze galerie heeft een doel en dat is nieuwe kunstenaars presenteren met de focus op International  werk en van Nederlandse bodem. Om dit werk te kunnen showen, participeert de Annet Gelink Gallery op verschillende art fairs waaronder Frieze en Art Basel, een Must-see voor de beginnende Art Collector.

We volgen de line-up met Benthe van Veggel-Tupker. Zij begon haar carrière als stagiaire op de 19e-eeuwse kunstafdeling van Christie’s Amsterdam. In 2010 werd zij specialist van Modern Art en is inmiddels gepromoveerd tot de head of Post-War and Comtemporary Art. Daarnaast vertel zij vol enthousiasme over haar rol als veilingmeester en raken Iris en ik erg enthousiast om de catalogus van Christie’s graag is door te nemen.

Phototastic-19-4-2017_87b11e46-e13f-4072-b172-7e434c9e0dac

Gijs Stork schuift als derde aan op de bank. Gijs is een cultureel entrepreneur. Zijn interesse voor kunst is hem met de paplepel ingegoten. Hij is de founder & curator van X Bank, curator en mede eigenaar van Salon/1, projectmanager van Het Nieuwe Instituut voor de Dutch Design Museum in Amsterdam. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het bureau de ArtPeople en programmeur voor het Magazijn in Amsterdam. Al met al weet Gijs maar al te goed hoe je Art naar je toe kan trekken en je collectie steeds meer kunt uitbreiden. Zijn tip, zie Art als een shop en koop datgene waar je een gevoel bij hebt en wat je kan aanraken. Ga op pad van Musea tot Gallery in binnen en buitenland.

 

Last but not least is Monira Al Qadiri. Komt uit Koeweit en is oorspronkelijk geboren in Senegal. Zij volgde haar opleiding in Japan, waar zij in 2010 een ph. d ontving voor inter-media Art van Tokyo University of Arts. Inmiddels is Monira in Amsterdam gestationeerd waarin zij werkt aan een 3D kunstvorm aan de Rijksacademie van Beeldende kunsten. Haar enthousiasme voor haar kunst en met name internationale visie is zeer zichtbaar.

Young Collectors Circle was een zeer geslaagde avond. Zeker een aanrader als je feedback zoekt voor de start van je verzameling. Chaar komt zeker terug en dit was absoluut een Business & Bubbles momentje !

Art is a shop, just by what feels good !

Love Chaar

http://www.youngcollectorscircle.nl