Met je neus in de Franse boter bij, Le Gone !

Nog even en Chaar begint een Haagse Bluf List. Ik kan er niet over uit, maar wat vind ik Den Haag toch een heerlijke stad. Chaar blijft ontdekken. Vanmiddag was wederom een vakantiedag. Ik ben met mams aan het shoppen en slenteren en we krijgen zin in iets lekkers. Zoals gewoonlijk is Chaar weer op zoek naar een leuke spot.
We lopen op Noordeinde en stuiten op het Franse traiteur/lunch restaurantje Le Gone.
Een klein zaakje afgeladen vol waar toevallig nog een tafeltje vrij is voor twee personen.

Eigenaar Rodolphe ontvangt ons vol enthousiasme in het Frans. Les Plats du Jour vliegen ondertussen de keuken uit, alsof je midden in Lyon zit tijdens lunchtijd.
Le Gone is een traiteur Lyonnais. Chef Rodolphe is inmiddels al 18 jaar enthousiaste eigenaar van deze top spot op Noordeinde.

Le Plat du Jour van vandaag is onder andere, Le Confit de Canard.
Chaar valt letterlijk met haar neus in de Franse boter, aangezien dit een van mijn favoriete gerechten is.
Naast ons zitten twee Bourgondische Heren die zeker niet vies zijn van een lekker hapje en drankje en weten dan ook heel goed wat genieten is.

Le Gone is een begrip in Den Haag. De chef is zijn carrière begonnen bij een van de restaurants van Paul Bocuse. Als je van gastronomie houdt ben je hier zeker aan het juiste adres. Chaar proeft de passie voor eten en ervaar de charismatische service in alles terug.

De Bourgondische Heren naast ons zijn al begonnen aan het hoofdgerecht en ik zit met smart te kijken naar dat heerlijke eendje. We krijgen een salade vooraf die direct die “oh zo” heerlijke smaak van Frankrijk weergeeft.
Le Confit wordt geserveerd in een saus van morilles met een heerlijke aardappel gratin.
C’est Très Formidable !

Mams heeft de Choucroute, een heerlijke zuurkool op Franse wijze. Zoals ik wel vaker zeg, vakantie is echt op een steenworp afstand van Mokum.

De Bourgondische Heren naast ons beginnen inmiddels aan het dessert, waar mijn oog natuurlijk bij binnenkomst al op viel. De Macarons in de vitrine, vragen erom geproefd te worden.
We raken in gesprek met de Bourgondische Heren en alle top adressen van Lyon, Parijs,
Den Haag en Mokum komen aanbod.
Uiteraard vloeit de wijn rijkelijk, we zijn gelukkig niet voor niets met de trein.

De chef komt erbij zitten en deelt een tipje van de sluier over de zeer befaamde gastenkring die hij inmiddels heeft opgebouwd op Noordeinde.

Nu heeft ook Chaar, Le Gone ontdekt en kom ik absoluut terug. Je moet wel van tevoren reserveren, want anders zijn de Hagenezen je zeker voor.

Chapeau voor de Chef !
Chaar”s Haagse Bluf List is weer een spot rijker.

Enjoy your Lyonnais !
Love Chaar

https://www.facebook.com/TraiteurDenHaagLeGone/?fref=ts

le-gone

le_gone 3

WP_20151028_16_09_53_Pro

WP_20151028_16_10_38_Pro