Vamos Madrid !

Vamos Madrid is deel 2 van Chaar’s List Español.
Barcelona was een heerlijke ontdekking om het jaar mee af te trappen, maar het Spaanse temperament smaakte naar meer. Weer gezellig vergezeld door mijn maatje Robin ging de trip van start.

Om 20:30 uur s’avonds landen we met een prachtige avond zon over de bergen van het Spaanse binnenland. Het hart van Spanje is niet te vergelijken met de Costa Brava. Eenmaal op de grond is de gevoelstemperatuur 26 graden en staan wij direct aan. “ Está Muy Caliente” zeg ik tegen de taxichauffeur die ons in 20 min voor de deur afzet van het leuke hotel One Shot Recoletos 04.

Het hotel bevindt zich in de prestigieuze wijk Salamanca midden in het centrum van Madrid. Heerlijk hotel, met luxueuze kamers en vriendelijk personeel.
We checken in en de avond kan van start.
Even voelt Ro een lichte twijfel of we niet wat aan de late kant zijn om een Tapasje te doen, maar gelukkig is Chaar goed bekend met de Spaanse Lifestyle en weet ik dat Spanje pas begint met tafelen rond 22:00 uur.
“Estamos Temprano” zeg ik in het Spaans 🙂
#niettevroegpiekeninspanje

IMG_6478

We lopen direct vanuit het hotel naar de leuke Gay wijk Chueca.
Spanje kent veelal geen terras, dus zetten vele barretjes alle deuren lekker open. De muziek komt uit de bas en de Spaanse vibe is gelijk top.
Ondertussen laten we ons onderdompelen in de overweldigende architectuur en allure die deze stad heeft en uitstraalt. We komen in een heerlijke tapas bar en bestellen een aantal gerechtjes.

Chaar zegt altijd, Tapas moet je eten in Spanje en nergens anders.
Madrid weet hoe je Tapas serveert. Met de “gerechtjes” die wij hadden besteld had je met 8 man van kunnen eten. Niet te doen, zo lekker en ik ga helemaal stuk van het lachen. We zouden even een Tapasje eten, zoals we dat normaliter gewend zijn in Mokum met die kleine “Puta Madre Tapas”

Onze buikjes zijn gevuld en we gaan op zoek naar een tentje waar we even de voetjes van de vloer kunnen doen. We komen aan in een Spaanse Pub waar een liveband optreed met een soort van karaoke zanger.
Hij zingt ontzettend vals, maar de hut staat vol en de Madrilenen zingen uit volle borst mee.

Ondertussen observeer ik lekker de sfeer en zie ik rechts van mij een koppel staan waarvan ik in een oog opslag zie dat het Nederlanders zijn.
Ik spreek die jongen aan in het Nederlands en vraag waar ik moet zijn in Madrid voor de leukste spots.

Hij komt niet meer bij van het lachen en vraagt zich af hoe ik kan zien dat hij een Nederlander is. Nou zeg ik, dat is niet zo moeilijk hoor. Je bent blond, blauwe ogen, draagt een korte broek en je hebt witte melkflesjes, volgens mij is dat 1&1 is Dos.

Hij verwijst mij vervolgens door naar zijn studiegenootje Ank die al lekker in de Spaanse olie zit. Pak je telefoon en schrijf op, zegt ze.
In 20 min heb ik de leukste ‘Must See’s” van Madrid genoteerd.

Het is even alsof ik mezelf hoor praten zeg ik tegen Ank. Vervolgens vraag ik aan haar of zij tevens bekend is met de leukste spots in Mokum. Lachend kijkt zij mij aan en zeg ik, noteer en schrijf op.
Ank is helemaal bij met haar Mokumse tips en wij kunnen op ontdekking in Madrid.

Op de terug weg naar het hotel passeren we een tent waar de Spaanse Latina Top 40 echt uit de speakers knalt en drie Madrileense huisvrouwen de salsa staan te dansen.
Jaaaaa !!! We doen nog een Sangria”tje, zeg ik tegen Ro en gaan naar binnen.De twee barjongens kijken ons lachend aan en vinden het hilarisch hoe wij los gaan. Eerste avond kan weer in de boeken !
#twerkendoejezo

De volgende ochtend zijn we weer heerlijk Rise en Shine. De zon staat aan en de zoektocht naar een heerlijke cappuccino met een croissant kan beginnen.
We staan in de lift en leggen ons eerste Rock en Roll kiekje vast. #speigeltjespiegeltjeindliftwieheefthetlelijkstegezicht

C611A6BC-A106-4135-B858-38A423781A76

We zitten om de hoek van het befaamde Parque Retiro. De Madrilenen hangen hier graag rond om te flaneren en huren een roeibootje voor in de vijver.
Aangezien onze Mokumse insta volgers niet direct door hadden waar we dit keer waren beland, liepen we even te dollen met een “Ra Ra Ra” waar zijn we vlogje !!
Al snel stromen de reacties binnen dat we ergens in Spanje uithangen.

Ro begint zijn dag graag met een meditatie oefening en El Retiro is wel de uitgelezen plek om je meditatie momentje te pakken. Ondertussen loop ik wat rond in het park en kijk ik gefascineerd naar de leuke bootjes op het water en het gave monument in de vorm van een halve maan met een standbeeld van koning Alfons XII.

We lopen vervolgens door naar de wijk Malasaña die bekend staat om de hippe winkeltjes en de bruisende sfeer. We passeren Chaar’s favo store Komono en ik wil uiteraard naar binnen. Een van mijn habbits zijn zonnebrillen.
Een zonnebril draag ik eigenlijk altijd, zelfs als het regent.

Ro houdt ook van zonnebrillen, maar hij scoort ze altijd bij de Primark.
Ja, verschil moet er zijn !!
Tijd voor meer Fashion zeg ik en we hebben een déjà vu momentje te pakken.
In Barca scoorden we namelijk dezelfde jas en in Madrid scoren we dezelfde zonnebril.
#komonomadrid
7590467A-06B2-4475-AD81-9C585E0D3A71

We hervatten de tour en lopen naar het Palacio Real van Madrid.
Wat een architectuur en wederom verbaas ik me over de rust in deze stad.
Het leuke in Madrid is dat de toeristen veelal de Spanjaarden zelf zijn, waardoor je eigenlijk het gevoel hebt dat er geen toeristen zijn.

We klimmen naar boven en ervaren een waanzinnig uitzicht over de stad.
Madrid is voor de maand mei& juni echt een aanrader, echter wordt de stad in de maanden juli en augustus “Muy Caliente” en kan de temperatuur oplopen naar 40 graden. Madrid ligt midden in de bergen en je kan niet uitwijken naar de Costa, vandaar de populaire vijver in het Park 🙂

We bewegen graag boven de grond dus de weg leidt ons naar de leuke wijk La Latina, de tapas wijk van Madrid. Hier zie je straatjes vol met alleen maar barretjes naast elkaar. Een soort van Tapas Heaven. Dat Madrid echt bruist begint Chaar steeds meer en meer duidelijk te worden. Stiekem vind ik het zelfs leuker dan Barca.

Nu mag ik deze twee steden zeker niet met elkaar vergelijken en de Madrilenen worden niet geheel enthousiast als ze het woord Barcelona horen. Je merkt toch dat Spanje en Catalunya echt twee verschillende werelden zijn. Dus heb ik het gelukkig, maar twee keer genoemd en voordat er een soort van politieke discussie ontstaat in het temperamentvolle Spaans geef ik snel aan dat ik gewoon een Mokums meisje ben.
#bruisendhartvanspanje

We beginnen wel weer trek te krijgen in een Litros Sangria met een klein Tapasje. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben een oog voor echte Spaanse tentjes, dat wil zeggen niet naar binnengaan waar de Camarero je buiten al vraagt naar binnen te komen, maar altijd naar binnen gaan waar de hut vol staat en je jezelf naar binnen moet drukken. Vanavond lukt dit bij Bodega de la Ardosa.

De voorzijde heeft het bar gedeelte met hoge staan tafels waar iedereen bij elkaar aanschuift. Onder de bar door kom je terecht in het restaurant gedeelte, waar af en aan mensen onderdoor kruipen.
Hier moet je moeite doen om de Camarero aan te spreken, de arrogantie van de gastheer druipt ervan af, maar erg komisch is het wel.
Lekker chorizo plankje verschijnt en de sardientjes weten ons ook te vinden.
We hebben ons weer kostelijk vermaakt.
#eenspaansehutstaataltijdvol

We lopen rond een uurtje of 1:00 uur langs een bar waar wederom een live bandje optreedt, dit keer in de sound van Macklemore. Gek genoeg staan er maar 10 mensen binnen, maar die band is echt nice. We hangen lekker rond en met een GT in de hand vermaak ik me al snel. We hebben ruimte zat om te dansen en driekwartier later stopt de band met het optreden. Ro heeft het gevoel dat we op zoek moeten naar een andere club, maar ik heb het gevoel dat we nog even moeten blijven. Ik zie een van de bardames de tweede bar klaar maken en de bakken vullen met ijsblokjes. Langzamerhand stromen er steeds meer mensen binnen en begint er een DJ ontzettend lekker te draaien.

Het podium is inmiddels vrij en ik heb altijd de neiging om op een verhoging te willen staan in een club. Dus ja, wie stond er als eerste weer op het podium ? Onze dansmoves trekken veel bekijks met name van een aantal dames, die dit keer niet geïnteresseerd zijn in Ro, maar in Chaar.
Ik begin er steeds ongemakkelijker van te raken, dat ik mij richt op een jongen die mij doet denken aan Stromae. Hij kan Voquen als een gek en ik wil niet meer naar huis en al helemaal niet meer van me podium af.
Het is inmiddels 3:00 uur en Ro vindt het tijd om te gaan.
Eenmaal buiten kom ik niet meer bij, er staat een rij voor de deur tot het einde van de straat. Ook hier is weer bewezen dat je in Spanje echt niet te vroeg moet willen pieken 🙂
#watgingenweheerlijk

Onze laatste dag is aangebroken en we slenteren nog even door het heerlijke Madrid. Door de officiele feestdagen 1&2 mei heeft Spanje 3 mei eraan vast geplakt en is de Dia de Los Trabajadores een heel weekend lang feest.

We komen terecht in “Fiestas Callejeras” van Madrid. De hele Calle is versierd met vlaggetjes en de muziek speakers staan door de gehele straat.
Op de een of andere manier trekken we veel bekijks van de Spanjaarden.
Ik ben helemaal in mijn element en ben echt verliefd geworden op deze stad.
We gaan geheel op tussen de Madrilenen en dansen tot in de late uurtjes, wat een topavond om mee af te sluiten. Madrid is het bruisende hart van Spanje en ik kan niet wachten om weer terug te komen 🙂

#nooitmeernaarhuis
#Vamos Madrid !
Love Chaar

https://www.hoteloneshotrecoletos04.com
http://www.laardosa.com