De Luwte, Culinair genieten aan de Leliegracht !

Chaar’s bouwjaar is 1986 en dat is precies het jaar dat restaurant De Luwte werd geopend. Al 32 jaar lang fiets ik langs dit charmante restaurant wat gelegen ligt aan mijn favoriete Leliegracht in Mokum.

Gastheer Ramon en zijn Chef’s van de keuken leerde ik een paar weken geleden kennen tijdens mijn befaamde borrel uurtje op Zaterdagavond in Café de Brandon.

De jongens spraken vol passie over hun liefde voor de gastronomische keuken en de mooie service die centraal staat bij de Luwte. Ik was een en al oor en wilde dit uiteraard na 32 jaar gaan ontdekken.

Vergezeld door Miss Sannie DJ en Lennie Cooper ging de culinaire ontdekkingsreis van start.

Om de reis goed af te trappen, serveert gastheer Ramon de cocktailkaart.
Hij heeft vanwege de Internationale Vrouwendag een speciale cocktail ontwikkelt die hij ten zeerste aanraadt.

Echt super droog zegt Sannie daarop volgend, doe mij maar gewoon een goed glas wijn en ik kom niet meer bij van het lachen. 
Chaar kun je daarentegen echt wakker maken voor een spannende cocktail, dus ik laat die geëmancipeerde Coup, maar al te graag doorkomen.
IMG_5507

Onze gastheer verwent ons met een Amuse van Tonijn Tataki. Echt een heerlijk begin met name door de frisse zoetzure komkommer, avocado en wasabi mayonaise.
Voor Sannie smaakt dit gerecht naar meer, maar mijn oog valt op de Coquilles met serranoham en Lennie gaat voor de klassieke Steak Tartare.
De Coquilles hebben een topping van pastinaak creme en zijn door het zoutje van de serranoham echt een smaakbeleving.
IMG_5513

Om het hoofdgerecht voortreffelijk te laten smaken verschijnt gastvrouw Gina aan tafel en vraagt ons waar de voorkeur druif naar uit gaat. Met verbazing luister ik naar Sannie, die haar wijnsmaak dusdanig formuleert dat ze in mijn optiek haar roeping als sommelier echt heeft gemist.

Onze gastvrouw serveert een Carmenère uit Chili die je smaakpapillen extra op lift doordat het rode druifje even wordt terug gekoeld in de IJsemmer.
Wild Hertje, Tournedos en de Filopastry worden als hoofd geserveerd.
Wederom een smaaksensatie met een mooie Franse ondertoon.

Ondertussen vloeit de wijn rijkelijk en hebben we een en al lol. Gelukkig kan Lennie zich goed vinden in zijn nieuwe rol als culinair fotograaf en schiet hij de kiekjes erop los.

De vraag of we nog een dessert willen geeft wat lichte twijfel. Althans niet voor Chaar en Lennie, maar Sannie ploft bijna uit haar Denim Salopette. Proeverijtje van de Flexible Chocolate en de Signature Cheescake zijn op aanrader van de Chef en heerlijk om deze gezellige avond mee af te sluiten.

Voor een avond goede service en culinair genieten in een ambiance aan de Mokumse grachtengordel ben je bij de Luwte echt aan het juiste adres.
Zonder twijfel krijgt restaurant de Luwte een mooi plekje op mijn List.

Enjoy your Luwte,
Love Chaar

http://www.restaurantdeluwte.nl