Viva Barcelona, Een stad om in te onthaasten

Om het nieuwe jaar direct goed in te luiden vloog Chaar op 1 januari even een paar dagen naar Barcelona. Samen met mijn leuke maatje Robin ging de Boevenpad trip van start.

De laatste vuurpijlen worden nog de lucht in geschoten terwijl wij boarden op de eerste ochtendvlucht. Alles loopt gesmeerd en we staan om 9:00 uur heerlijk in de stralende zon van Barca. Deze stad staat natuurlijk bekend om haar Kunst, Cultuur, Champagneria’s en uiteraard het gave strand. De drie ideale elementen om onze trip een goede boost te geven.

We pakken rechtstreeks de taxi naar ons hotel Chic & Basic Velvet.
Het hotel ligt in de leuke local wijk, D’El Eixample en op 20 min afstand van Placa de Catalunya. Het hotel heeft een boetiek uitstraling met fijne kamers. Met name in de zomer is het dakterras echt een aanwinst, waar je heerlijk kunt chillen met een Sangria.

https://www.chicandbasic.com/es/

img_5182

Vanuit het hotel lopen we richting het strand, waar we ondertussen de een naar de andere Bakkerijtjes treffen met goede croissants en top cappuccino’s. Doordat we op 1 januari zijn aangekomen, verkeert Barca in een ultieme rust. We komen aan op het strand waar het ondertussen een graad of 18 is en een aantal mensen een nieuwjaarsduik pakken. Met de blote voetjes in het zand en een Desperado’s in de hand is het gevoel van onthaasten direct goed begonnen.
img_5187

We besluiten om vanuit het strand wat meer Barcelona in te duiken richting de Sagrada Familia. Wie zegt dat Barca altijd “Zwart Ziet” van de mensen raad ik echt aan, om in de eerste week van januari te gaan. We passeren de oude haven en veelal gave Avenuda’s die ons de weg leiden naar boven, de bergtoppen in van Barca.
img_5188
Doordat we geen openbaar vervoer gebruiken en ik van mening ben dat je deze stad echt lopend kan ontdekken,  maakt Chaar’s stappenteller over uren.
We hebben drie dagen lang even geen sportschool nodig gehad.
Inmiddels zit de 5 in de klok en begint een lekkere Tapas met een Cava te lonken.

We zijn weer wat gedaald en lopen over de La Ramblas naar de leuke wijken El Borne en El Gotic. De focus ligt op de zaakjes waar zoveel mogelijk Spanjaarden zitten om echt even op te gaan als een local. Tapas bar El Chigre slaat direct de spijker op de kop.

De cava vloeit rijkelijk en de tapas zijn niet normaal lekker. We zijn inmiddels zo melig als ik weet niet wat, dus heerlijk rozig lopen we terug naar het hotel en is dag 1 geslaagd.

http://elchigre1769.com/en/
img_5176

Dag twee is aangebroken en vroeg uit de veren lopen we rond 9:30 uur weer door straten van Barca. Spaans bakkertje is weer gespot en voor 6 euro hebben we ontbijt voor twee. Park de Guell van Gaudi wordt de eerste stop.
Wederom krijgen we het voor elkaar om via een andere ingang naar boven te lopen waar we de buslading vol Chinezen mee ontwijken en niemand tegen komen.
Dit uitzicht over de stad is fenomenaal en het perfecte plaatje is weer geschoten.
img_5189

Met name de wijk Vila de Gracia kenmerkt zich door de mooie lanen en leuke winkels. We zakken weer naar beneden richting Placa de Catalunya.
Ondertussen shoppen we even op Avenuda de Gracia die eindeloos veel winkels kent. Helaas valt de uitverkoop zeer tegen, dus een extra koffer bijboeken is deze trip niet nodig.

El Borne blijft wel de hotspot wijk voor de Spaanse tapas bar dus vanavond zijn we beland in de Baskische Pintxos bar Euskal Etxea. De Pintxos staan uitgebreid op de bar en met je bordje mag je langs lopen om te kijken wat je lekker vindt. Je bewaart de prikkertjes zodat je aan het einde weet wat je moet afrekenen. Om de 5 min komen er weer verse Pintxos de keuken uitgerold en die zijn werkelijk om je vingers bij af te likken.

http://gruposagardi.com/restaurante/euskal-etxea-taberna/

img_5191

Drie dagen vliegen voorbij. We lopen dit keer even de wijk El Poble Sec in, die zich bevindt achter het hotel.
Hier vindt je onder ander het Museum voor de moderne kunsten en Theater Lliure, grenzend aan het grote park Jardins de Laribal. De kleine straatjes met leuke pleintjes zijn echt het ontdekken waard en zeker een aanrader om in te verblijven.

Doordat we drie dagen lang genieten van de zon,  kunnen we op de laatste dag niet ontkomen aan een siësta op het strand. We lopen door de oude haven waar het wasgoed in de straatjes hangt.

img_5192

Op de Boulevard raak ik gefascineerd door de Jamaicaanse Baba die uren lang zijn zandsculptuur aan het bijschaven is.
We raken in gesprek en ik raak geïnspireerd door zijn rust en energie. Kijk om je heen zegt hij en wat wil je dan nog meer. “Viva Barcelona” is het reggae nummer wat hij begint te zingen en mijn vakantie kan niet meer stuk.

Om de laatste dag goed af te sluiten shoppen we nog even in de wijk El Gotic.
We krijgen het voor elkaar om dezelfde jas te scoren en nog even goed te flaneren in Barca. De laatste avond sluiten we af met een knaller, namelijk El Xampanyet. Deze tapas tent zit tegen over het Picasso museum en is Barca op en top. De zaak gaat om 19:00 uur open en is werkelijk in 5 minuten ram vol.

img_5186

We spotten een goede plek aan de bar en gaan niet meer weg.
Chaar haar Spaans is in drie dagen met sprongen vooruit gegaan, dus die besteld in vol temperament de ene Cava naar de andere. Met een kleine flirt naar Barman Javier rollen de tapas extra hard de keuken uit en is de avond niet meer te stoppen. De sfeer en energie in deze Champagneria is zo goed, dat je direct een trip naar Barca wil boeken.

http://www.elxampanyet.es/

Barcelona heeft Chaar’s temperamentvolle hartje gestolen. Heerlijke stad voor een stedentrip om even in te onthaasten.

Viva Barcelona
Love Chaar