The Beefsteak Club

Al enige tijd werd aangekondigd dat The Beefsteak Club zou worden geopend in de Goudsbloemstraat. De verbouwing liep wat langer uit dan gepland, maar inmiddels is deze spot echt een aanrader.

Vorige week sprak ik hier af met Iris om even een lekker stukje vlees te gaan eten. Ier en ik zijn beide zeer verrast als we de sfeer even opnemen.
Om een Mokums feitje te droppen, The Beefsteak Club is namelijk gevestigd waar voormalig Diner-Dansant Thalia inzat. Voor de echte Jordanees was dit een begrip. Hier gingen de Mokumse voetjes van de vloer en vierde je graag een fuif.

Het is even een overgang, maar zeker niet de minste. We nemen plaats en onze Charles schuift aan met een giga houten plank met drie soorten steaks. We krijgen een mooie uitleg en compilatie te zien van een USDA Prime Rib, Tomahawk en Cote de Boeufs.

Ondertussen kijk ik naar de outfit van Charles en het decor waar hij inzit en zeg ik Peaky Blinders. Momenteel mijn favo serie op Netflix, maar voor de fans is dit dus een extra reden om naar The Beefsteak Club te gaan.

De steaks zijn echt massive, maar wij houden het bescheiden en gaan voor de Irish Fillet. Om geheel in Engelse stijl te blijven drinken we GT’s en wat zijn die goed gelukt. We krijgen een mooi schort en de steaks worden geserveerd.
Mes glijd erdoor en het is echt genieten.
Charles houdt ons goed in de gaten en benadrukt nog even dat we na het uitermate lekkere dessert even in de keuken mogen kijken.

Dit laten we ons geen twee keer zeggen, dus we nemen een kijkje. Twee Engelse knapen staan hier aan de leiding. We krijgen alles te zien en ik vind het fantastisch dat ieder gerecht wordt gemaakt en bewerkt alleen van het vlees zelf. Deze mannen weten hoe je een goed stukje vlees moet bereiden.
The Beefsteak Club staat op mijn list en kom ik graag terug. Stap even in de wereld van Peaky Blinders.

Enjoy your Steak Charly !
Love Chaar
https://thebeefsteakclub.nl