Bacchus Wijnfestival

In de maand juni kun je twee weekenden lang heerlijk genieten van het leukste wijnfestival in het Mokumse Bos.

Chaar moet eerlijk bekennen dat zij hier nog niet eerder was geweest, maar inmiddels een inhaalslag heeft gemaakt door twee dagen lang haar gezicht te laten zien.

Het festival is heel zomers ingericht, alsof je in het buitenland op een groot terras zit. Hou je van wijn of wil je meer van wijnen weten, dan ben je bij Bacchus echt aan het juiste adres.

Er doen gave wijnwinkels mee die inmiddels de kennis goed beheersen en weten wat er in je wijnglas zit.
Lil en ik komen op dag 1 rond een uurtje of 20:00 uur binnen en de sfeer zit er al goed in.
Mijn favo “Rose a Lies”bubbel scoor ik als eerste bij Chabrol. Heerlijk fris met de juiste sprankel om mee af te trappen.

De wijnen vloeien rijkelijk en we wagen een dansje op de dansvloer. Ondertussen struinen we met ons wijnglas de flessen af en scoort Lil haar favo Enate Chardonnay. Dag 1 kan niet meer stuk en de avond was geslaagd, op naar dag 2.

We zijn in de veronderstelling dat de flessen op vrijdag middag vanaf 14:00 uur koud staan, dus we fietsen “Fashionably Late “rond 15:30 uur weer richting het Amsterdamse bos. Eenmaal aangekomen zijn de hekken nog dicht en ziet het er verlaten uit.

Verrassend genoeg lopen we richting de ingang waar de hekken worden losgekoppeld en de gastheer ons verwelkomt. Feestje begint om 16:00 uur, dus lekker op tijd dames !

De zon schijnt, de glazen zijn gepoleerd en de flessen staan koud. Bacchus deel 2 is een feit. Binnen een half uur stroomt het terrein alweer gezellig vol en heeft Pat ons dit keer ook gevonden. We trappen wederom af met een glas bubbels.

Er komt een fascinerend object voorbij. De mobiele struik met natuurwijnen. Café Struik heeft op een hele creatieve wijze gehoor gegeven aan de wijnstand.
Twee dames laten mij en Lil een lekker glaasje proeven en gek genoeg ontstaat er een “Dubble Twin “moment. Een Selfie kon niet uitblijven 🙂

Bacchus Wijnfestival is echt een aanrader om je zomer mee te starten. Chaar heeft genoten en is volgend jaar zeker weer van de partij.

Enjoy your Wijn Party !
Love Chaar
http://www.bacchuswijnfestival.nl