Lunch at Jansz ! Allure in de Negen Straatjes

De Negen straatjes is onderdeel van de Mokumse grachtengordel. Aangezien de PC niet meer is Sjiek te slaan, is de allure in de straatjes gelukkig wel gebleven. Allure voor deze Zaterdagmiddag lunch was het juiste woord. Vriendinnetje Lil nam de aftrap in de Triple X club, ofwel het Mokumse clubje “Beter Verwend dan Verwaarloosd” bestaande uit Chaar, Lil & Pat !

Een betere start konden we niet maken als bij Jansz. Deze 17e -eeuwse ambachtsman was een man met een verfijnde smaak en een scherp oog voor stijl.
Hij omarmde het goede leven, maar geloofde ook dat decadentie en luxe pas echt zegevieren was wanneer ze gedeeld worden met anderen.

In de Reestraat hoek Keizersgracht is restaurant Jansz gevestigd en onderdeel van het prachtige Pulitzer hotel. De reservering stond gepland om 13:00 uur en we komen binnen in de bijzondere entree die doet denken aan een oude Apotheker.
Het restaurant heeft een Amsterdamse stijl die zeer laagdrempelig aanvoelt met de juiste toon voor klasse.

We starten met een proeverijtje van de Tonijn tartaar en Burrata Tomaat onder het genot van een heerlijke Punch aperitief. Triple X heeft de smaak te pakken en de Steak Sandwich mag doorkomen. Voor een bijpassende Rode wijn zijn de smaken verdeeld, maar hebben we uiteindelijk toch een mooie Tempranillo druif eruit geplukt.
Onze gastheer schenkt duidelijk van bovenaf de glazen in, waardoor de bellen rijkelijk gevuld zijn. We vertalen de levensspreuk van Jansz door heerlijk te tafelen en te genieten van de ambiance.

Voor de winterse dagen is Jansz echt een aanrader. De Amsterdamse Allure met uitzicht op de grachten is bij Jansz echt goed gelukt. Chaar’s levensquote Beter verwend dan Verwaarloosd is hiermee een feit en mede de juiste toon voor onze Triple X club.

Enjoy your lunch at Janzs !

Love Chaar