Day Made ! Where Coffee meets Art

De Jan van Galenstraat heeft wat langer de tijd nodig gehad om zich te ontwikkelen ten opzichte van de omringende straten in West, maar de straat begint de “Hipster Vibe” te voelen.  Naraisa is de dame achter het nieuwe concept Day Made en zij zet hiermee de perfecte combinatie neer van een Espresso Bar en Gallery !

Vele Amsterdammers kennen de Jan van Galen wellicht als de ideale doorsteek straat om vanuit het centrum naar de ring te komen en visa versa. Ik ben opgegroeid in deze buurt en de straat is zeker de afgelopen 5 jaar positief aan het veranderen.

Op de een of andere manier hebben met name de hoekpanden op de Jan van Galen altijd een Penoze Vibe gehad. Zo was er cafe de Hallen waar ooit een afrekening plaats vond en aan de overkant de 7 daagse 24 uur geopende videotheek, waar je midden in de nacht leuke films kon huren en snoepjes kon kopen. Met name de snoepjes in de nachtelijke uren waren zeer populair.

Inmiddels zijn die tijden voorbij en is de straat veelal aan het veranderen met leuke horeca en nieuwe winkels. Naraisa staat met haar mooie Afro achter de gave Espressobar en praat vol enthousiasme over haar innovatie zaak. Haar ruimte biedt de gelegenheid voor een Gallery die zij om het kwartaal wisselt met andere kunstenaars.

IMG_1428

De kunst in je laten opnemen onder het genot van een heerlijke Espresso met een lekker zelfgemaakt taartje werkt erg goed. Daarnaast is het een ideale ruimte voor de creatieveling om even te flexwerken of een expositie te houden. Day Made is een verrassende nieuwe aanwinst op de Jan van Galenstraat en zet hiermee de creatieve toon die de straat goed kan gebruiken.

Enjoy your Coffee and Art !

Love Chaar

https://www.facebook.com/Day-made