Urban Life in Utrecht, een stad waar geleefd wordt !

Na een lange tijd even niet in Utrecht te zijn geweest, was ik zeer verrast toen ik afgelopen Woensdag uit de trein stapte. Het nieuwe NS station Vaartsche Rijn is inmiddels klaar en de perfecte stop om het Urban industrieterrein rondom de Watertoren goed te ontdekken.

Utrecht zit in een Hipster lift. De nostalgie van Orloff en Broodje Mario op de Oude Gracht zijn niet uit Utrecht weg te denken, maar gelukkig mag dit kleine Bruisende stadje zich gelukkig prijzen met een aantal nieuwe spots, die zeer de moeite waard zijn om te gaan bezoeken.

Ik start met een lekkere Latte bij Klein Berlijn. Een knus zaakje met een Urban Vibe. Het bevindt zich op het hippe bedrijven terrein. Dit terrein begon ooit met de Aziatische spot LE:EN. Inmiddels bruist dit terrein van industriële flex-werkplekken en horeca met als Eye catcher de Urban Watertoren met een uitzicht over geheel Utrecht.

IMG_1359

Doordat Utrecht lekker overzichtelijk is, loop je onder het spoor door direct het centrum in. Ik vervolg mijn Urban route vanaf theater Louis Hardlooper en mijn oog valt op de gezellige lunch spot Stael. De houten balken, leren stoelen en uitzicht op de Oude Gracht zijn de basis voor het stoere interieur en historische uitzicht. Brandt & Levie op de kaart en Stael zet hiermee de perfecte toon voor een robuuste Urban lunch.

Er schuift een sympathieke dame aan, aan de tafel naast mij met twee schattige hondjes. Zij is een vaste gast bij Steal en besteld haar Favorites. Een cappuccino en een groene salade. We krijgen een ontzettend leuk gesprek waar “Carpe Diem” centraal staat. We delen een interesse voor steden trips en het genieten van lekker eten, buiten de deur. Haar passie voor reizen en genieten van een dagelijkse vrijheid vertaald zij in een Last Minute boeken naar New York en op haar kleizoon passen in Italie. Ik word helemaal enthousiast van haar verhaal en De Dag Plukken is daarmee een feit.

IMG_1394

De zon begint te schijnen en met deze perfecte Levensquote slenter ik nog even door de stad. Utrecht geniet en mensen zitten nog vol op het terras in de laatste week van Oktober. Ik voel een herkenning van Mokum, maar dan in een overzichtelijk klein bruisend stadje. Utrecht is een stad waar Urban geleefd wordt en zet zich goed op de kaart.

Zoals de Utrechtenaren zeggen, “Utereg me Stadje “
Chaar voelt deze Quote en laat snel haar gezichtje weer even zien.

Enjoy your Urban Utrecht Lifestyle !
Love Chaar

http://wturbankitchen.nl

http://www.leen-restaurant.nl

http://www.kleinberlijn.de

http://www.stael.nl

 

BewarenBewaren