Hudson Bay met het Oosterse Nacarat is voor Chaar een No Way !

Het nieuwe warenhuis Hudson Bay heeft zojuist de deuren geopend in het hart van Mokum. Twee grote vestigingen naast elkaar op het Rokin stralen aan de buitenzijde een nieuwe allure uit. Met restaurant Nacarat op de 5e etage zou dit Canadese allure plaatje met een Oosterse touch compleet moeten zijn.

Aangezien je als Amsterdammer alleen op Woensdagmiddag de binnenstad in kan, nam Chaar vanmiddag even de tijd om de nieuwe aanwinst voor Mokum te gaan aanschouwen. Hudson Bay opent twee vestigingen naast elkaar. De vestigingen zijn aan de buitenzijde te onderscheiden door het raamwerk.
De bolvormige ramen geven de vrouwelijk kant aan en de platte ramen de mannelijke kant. Helaas is er geen verbinding binnendoor, waardoor ze mannen en vrouwen letterlijk gescheiden houden.

01.hudsons bay rokin copy

In de vrouwelijke vestiging bevindt zich het restaurant Nacarat. Vol verwachting klopt Chaar’s hart en ga ik met smart naar boven.
De roltrappen lopen uiteraard niet synchroon, waardoor je bij iedere verdieping de halve winkel moet doorkruizen.

Eenmaal op de vierde etage aangekomen wordt de roltrap gestagneerd door een Hostess van het restaurant.
Ik ervaar een déjà vu van dit fragment met de Hostess achter een desk en vraag vriendelijk of ik het restaurant mag bekijken.

De Hostess kijkt mij aan en vraagt of ik wil lunchen, dat is namelijk een voorwaarde om het restaurant te kunnen betreden. De bediening wordt nogal moe van mensen die alleen maar naar het uitzicht komen kijken, vertelt zij met een kribbige ondertoon.
Haar dwangmatige houding en totaal geen gevoel voor service geeft mij een reden om tot 10 te tellen. Op tel 9 geef ik aan te gaan lunchen. De Hostess doet een stap opzij en geeft mij de ruimte op de roltrap.

Het restaurant heeft een Oosterse inrichting met het gevoel van een all inclusive hotel in het Turkse Izmir. Het gevoel wordt nog completer als ik de vele dagjes mensen uit de provincie zie dippen met een Pita in een bordje Hummus. De man achter dit spektakel is Ron Blaauw die de menukaart in een Israelisch jasje heeft gestoken.
De Hummus, Tzatziki, Babaganousch en Raz el Hanout kruiden vliegen je zo om de oren, dat ik spontaan zin krijg in een van Dobben kroket. Helaas staat dat niet op de kaart.
De bediening verloopt niet vlot en is rommelig op elkaar in gespeeld, waardoor mijn Hudson Bay Nacarat Experience in duigen valt.
De Oosterse Canadese allure ga ik toch elders proberen te zoeken.

Hudson Bay is voor Chaar een No Way !

Enjoy
Love Chaar