De Tulp, Tropische misser op het Marie Heinekenplein !

De pijp heeft er letterlijk een Tropische Tulp bij gekregen.
Gekleurde bankjes, tropische planten en een mega groot terras met een schommel. Restaurant De Tulp is de nieuwe Tropische spot op het Marie Heinekenplein.

Chaar krijgt een gevoel van De Waterkant in West, maar dan met een view op Tramlijn 24 die na 14 jaar eindelijk weer door de Ferdinand Bol rijdt.

Het terras is gevuld en ik neem plaats tegen de gevel.
Rosie komt nat geregend aangefietst, maar reageert heerlijk enthousiast op het terras.

In eerste instantie denk je dat er geen personeel aanwezig is en de drankjes als kokosnoten uit de Palmbomen komen vallen, maar helaas. Mijn oog valt op een klein bordje waarop beschreven staat dat je moet bestellen aan de bar.

Inmiddels ben ik aardig bekend met de Horeca en vind ik Self Service echt een No-Go als je op een terras zit. Rosie neemt de honneurs waar en loopt naar binnen.
Ondertussen is het meisje van een tafeltje naast ons al twee keer op en neer aan het lopen met haar bestelling omdat ze geen dienblad mee krijgt.

Het gevoel van een veredelde strandtent overheerst. Alleen zitten we niet op het strand, maar op A-locatie: Het Marie Heinekenplein.

De sfeer om de tropen neer te zetten is in het interieur geslaagd.
Wat betreft de tropische service heeft het zeer mijn vraagtekens.

Bij de bar verloopt het niet al te vlot. De bardame is niet bekend met de vraag om een Bloody Mary en raakt geheel van haar tropische à propos.
Wodka met tomatensap, aftoppen met een selderijstengel zou toch niet al te moeilijk moeten zijn.
De tropische horeca Skills komen kennelijk uit de Bollenstreek.

Restaurant De Tulp is voor Chaar geen tropische verrassing om snel voor terug te komen. Wellicht als de tulp wat is uitgebloeid, kom ik weer een tropische sprong wagen.

Enjoy your Tropische Tulp
Love Chaar

https://www.detulp.amsterdam