Somethings are just for free ! Buurtbuik Westerpark en Yogafest

Hoewel Mokum een stad is waar je portemonnee soms overuren draait, is het erg bijzonder om mee te maken dat je gewoon ergens kan aanschuiven zonder te betalen. Ja je hoort het goed, Somethings are for free ! 

Mijn tante had De Buurtbuik in Westerpark al een jaar geleden ontdekt.
Het concept is afgekeken van de Portugese Refood beweging. Inmiddels is Mokum dit project gestart onder de naam De Buurtbuik en is te vinden in ieder stadsdeel. Het gaat als volgt; De Buurtbuik mag op Zaterdag ochtend de bakfiets vullen met overvloedig voedsel van verschillende horeca ondernemers en supermarkten zoals Marqt. Zij dragen graag een steentje bij om het voedsel een tweede kans te geven.

Phototastic-17-6-2017_62d539a9-84ac-40c7-9dfa-825b583c5271

Vervolgens word er door enthousiaste vrijwilligers en buurtbewoners een warme vegetarische drie gangen maaltijd geserveerd. Heerlijk veel groente en Smooties van fruit passeren je bordje. Vanmiddag schoof ik aan bij de Buurtbuik in West. Ik was zeer onder de indruk van dit leuke buurtconcept met een sociale en duurzame insteek.
Bizar hoe je na de heerlijke lunch gewoon kan opstappen zonder te betalen.

Met een gevuld buikje fiets ik terug door het Westerpark waar dit weekend het Yogafest wordt gehouden. Body, Mind & Soul staan centraal in dit festival. Midden op het terrein staan strandstoelen en word je uitgenodigd om gratis deel te nemen aan een Yoga sessie in de touwen. De Yogi Tea bar is van de partij en laat je gratis alle nieuwe smaakjes proeven om je “Zen” moment compleet te maken.

Volledig ontspannen fiets ik terug naar huis en ben ik aan het na genieten van mijn “Free Saturday”

Phototastic-17-6-2017_0c922f2f-1d0f-4406-bb19-5493f4784732

Enjoy your Free Meal !
Love Chaar

http://buurtbuik.nl

https://yogafestinternational.com/yogafest-amsterdam/