Vondel College, Alles over Instagram ! “InstaMeet” perfect voor Business & Bubbles

Aangezien het netwerken en met name ideeën uitwisselen in dit digitale tijdperk een Musthave is, is het Vondel CS de plaats waar nu maandelijks een nieuw college start. Gisteren was het thema “Alles over Instagram”

Inmiddels is Instagram de afgelopen jaren flink toegenomen in het gebruik en wordt nu gezien als een belangrijk onderdeel van Social media.
Insta is een platform waar je met name creatief en artistiek goed tot je recht komt.

Deze avond zijn er verschillende sprekers aanwezig die hun Insta account een enorme boost hebben gegeven en inmiddels samenwerken met grote bedrijven.
Chaar schoof even aan bij deze InstaMeet om haar Insta account @chaarslist te upgraden en tevens haar Insta netwerk uit te breiden.

De Line-up bestaat uit Jonna ter Veer van @NOSop3, Yvet van der Naalt @yvetvandernaalt & @NSMBLE, Sizoo Brothers @Sizoobrothers,
Liefdesduo @Intensemble & Jann @senns_less.

Tijdens de break kregen we een muzikale verrassing van Ferry de Ruiter, die in seizoen 5 van The Voice zijn bijzondere act liet zien.

Het gebruik van Instagram is bij elke spreker totaal verschillend, maar wel met een doel en dat is een foto of filmpje lanceren waar over nagedacht is met de juiste content.

Jonna ter Veer van NOSop3 heeft Instagram ingezet voor een portret docu in het Brusselse Molenbeek. Door de aanslagen in Parijs wilde zij achterhalen wat de impact is voor de jonge inwoners met veelal een Moslim achtergrond. Door verschillende foto’s en een Voice-Over is het beeldmateriaal zeer indrukwekkend tot stand gekomen.

Yvet van der Naalt is inmiddels professioneel fotograaf en werkt voor het online platform NSMBLE. Haar foto’s zijn uitgedacht. Of het nu een Fashion shot is of een foto van de perfecte cappuccino bij een koffie spot, elke hoek is perfect belicht en “gecropd” om even in Insta termen te spreken.
Haar tip is om bij jezelf te blijven en samenwerkingen aan te gaan, alleen als je daar achter staat.

De pauze gaat van start en een Jett Rebel achtig figuur stortte zich op het podium.
Met Roze haar en hoge naaldhakken onder een tuinpak pakt Ferry de Ruiter zijn moment !

We gaan door met de Sizoobrothers. Drie jongens in de leeftijd van 17 & 19 jaar zijn inmiddels een begrip op Instagram. De Sizoo Brothers zijn drie broers waarvan Bas en Willem vertellen over hun carrière als Instagrammers.
Broer Bob was bezig voor een shoot met modemerk Palladium.
De broers zijn een goed voorbeeld hoe Instagram ooit begon. Het maken van foto’s legden zij vast op de iPod, om het vervolgens te plaatsen op Insta.
De kiekjes waren met name een landelijk tafereel, aangezien ze buiten de stad woonden.

Al snel kwamen zij in aanraking met verschillende bedrijven waar inmiddels hele gave samenwerkingen uit voort zijn gekomen. Brands als Adidas, Panasonic, Palladium, South Africa en inmiddels een eigen fotoboek bij Mendo is voor de broers niet meer weg te denken. Deze kansen zijn zeer inspirerend en de broers blijven bescheiden over hun eigen werk.
Ze houden hun eigen doel en karakter goed vast en staan achter het concept.
Het gaat niet om de volgers, maar om de creativiteit. De volgers volgen vanzelf wel !

Interessant vond ik het liefdesduo Intensemble. Een fashionduo wat hun dagelijkse outfit op elkaar afstemt. Dit hebben zij gebundeld op een fascinerende manier op Instagram en hun eigen blog. Elke fotoshoot wordt geupload in een drietal foto’s die op kleur, fashion en styling zijn uitgedacht.
Het is inmiddels een mode platform waarin het duo de Editorial toon zet in de Fashion industrie. Zij zijn zeer uitgesproken in hun fashion style en houden tevens een marketing strategie voor ogen. Content, Instastyle en Focus zijn volgens dit duo zeer van belang om de juiste volgers te creëren.

We sluiten deze leuke Instameet af met Jann. Een 53 jarige Instagrammer die met name offline zeer goed te werk gaat. Jann heeft het platform Senns_less gelanceerd waarin hij met name populaire Instagrammers bij elkaar brengt op plekken waar je eigenlijk nooit alleen bent. Denk bijvoorbeeld aan een foto sessie in het Rijksmuseum die een uur lang alleen maar beschikbaar is voor 8 Instagrammers die voor de Nachtwacht helemaal los kunnen gaan. Of in het Scheepvaartmuseum waarin er een fotosessie werd gehouden met Free-runners.
Jann creëert en verbindt zodat de Instagrammer de mogelijkheid krijgt om buiten de openingstijden de beste kiekjes vast te leggen.

Chaar was zeer geïnspireerd door deze gave Instameet en sluit graag aan bij de volgende Vondel College. Mijn Business en Bubbles momentje is weer geslaagd !

Enjoy your Vondel CS !
Love Chaar

https://www.vondelcs.nl