Brut de Mer

Deze oesterbar bestaat bijna twee jaar, maar mag zeker niet ontbreken op Chaar’s oester lijstje. Vrijdagmiddag komen Pat en ik rond 13:00 uur aanschuiven. Ferdinand is de man van de oesters en staat helemaal op zijn plek bij Brut ! We schuiven bij hem aan, aan de bar waar de oesters al rijkelijk zijn gevuld in de manden. Glaasje bubbels wordt ingeschonken en het Vrijdagmiddag feestje is begonnen.

Ferdinand voelt onze passie voor oesters goed aan en we beginnen met een proeverij. Zes verschillende soorten oesters, vlekkeloos geopend en Chaar is in Heaven. Van de Zeeuwse Platte tot de Gillardeau, alle zilte zoete smaken komen fantastisch aan bod.

We gaan voor puur, en laten de mignonette van sjalot in rode wijnazijn, citroen en het druppelflesje chiliwodka toch even staan. De Gillardeau is echt waanzinnig lekker.

Ferdinand wil ons toch even een smaak beleving geven door de een naar laatste oester te combineren met de rode wijnazijn, citroen en chiliwodka. Eerlijk is eerlijk, een oester met een twist is zeker de moeite waard.

We kunnen nog geen genoeg krijgen van de heerlijke schelpdieren, dus de mosselen kunnen doorkomen. Het mosselpannetje is bereidt op Thaise wijze met heerlijke smaken van cocos en citroengras die smaken naar meer.

Brut de Mer is echt een hele leuke spot midden in de Pijp om een oestertje te gaan happen. Chaar komt zeker terug en laat zich graag weer verrassen door de Oester skills van Ferdinand.

Enjoy your Oester en Bubbels !

Love Chaar

http://brutdemer.nl