Roef Festival !

Mokum was on top ! Dit weekend was de aftrap van de eerste editie van het nieuwe festival Roef. Het festival vond plaats op zes bijzondere dakterrassen in Amsterdam. De insteek van dit evenement is dat het onontgonnen daklandschap torenhoge potentie heeft en zeker voor hoogvliegers het ontdekken waard. Pat en ik hadden op tijd de kaartjes te pakken en het evenement kon beginnen.

We starten de route op de Wibautstraat waar we een festival bandje kregen met een rode kleur. Ons eerste stop was direct aan de overkant bij het Volkshotel. De lift brengt ons naar de Badplaats waar we belanden in een Jamsessie. Onder het genot van een Gin Tonic laten we de eerste indrukken even inwerken. Vervolgens krijgen we een verrekijker aangereikt waarmee we naar de overkant op het dak van het  Studenthotel kijken, daar vond namelijk een theaterstuk plaats.

De eerste stop was zeer geslaagd, dus wij volgen onze tour naar mijn recent ontdekte spot Nest. Dat Amsterdam wil laten zien dat er potentie zit in groene daken is bij Nest echt goed gelukt. We komen gezellig een aantal vrienden tegen en besluiten door te gaan naar stop nummer 3.

We gaan met de lift naar boven en even weet Chaar niet wat zij ziet. Dit hotel wat net vier maanden open is, is echt te Nice. Zoku is een nieuwe categorie in de hotel industrie.

De Top Floor  is een combinatie van ingerichte werkplekken, game room, leefkeuken en natuurlijk het groene dak terras. Het gevoel dat je tijdens dit festival op bezoek bent op een huisfeestje, komt bij Zoku echt tot stand. De interactie met bekende als onbekende Amsterdammers is echt heel relaxed.

Het Roef festival is er een om echt te onthouden en mag je zeker niet missen. Mokum leeft on Top en Chaar doet hier maar al te graag aan mee. Kan niet wachten tot volgend jaar !

Enjoy your Rooftop !

Love Chaar