Huis van Lopez

De Clerqstraat is de straat waar mijn basisschool aan grensde en de meeste kids uit mijn klas in woonden. De Clerqstraat was 25 jaar geleden geen bijzondere straat. Je was al blij met de sigarenman op de hoek en snackbar “De Halte” voor de deur van tram 12 !

De afgelopen 10 jaar is deze straat ontpopt tot een hotspot straat. De een naar de andere spot wordt geopend en draait vervolgens alsof het er al jaren zit. Huis van Lopez heeft net zijn deuren geopend en reserveren is nu al een must, tenzij je rond een uurtje of zes komt binnenvallen dan kun je nog een plekje bemachtigen op het terras of binnen aan de bar.

Huis van Lopez heeft temperament, de Zuid-Amerikaanse invloeden staan hier centraal. Daar houdt Chaar wel van. Ik raak even in gesprek met de eigenaar en ben benieuwd naar zijn achtergrond. Van oorsprong is hij Zuid-Afrikaans, maar heeft door zijn vele reizen de invloeden van Zuid-Amerika naar de Clerqstraat gehaald.

Op een stoere houten plank worden er kleine gerechten geserveerd die je samen deelt. De smaken zijn verrassend goed en zeer in balans. Ondertussen geniet ik heerlijk van de sfeer in mijn oude vertrouwde straatje, omhelst met een nieuw jasje !

Plotseling realiseert Chaar zich dat Oud-West niet alleen “The Place To Be” is, maar altijd al is geweest. Huis van Lopez toont wel aan dat het alleen maar leuker gaat worden !

Enjoy your Temperament Volle Clerqstraat !

Love Chaar

https://www.facebook.com/huislopez/