Festina Lente

Aangezien de lente weer voor de deur staat, was Chaar afgelopen Zaterdag weer bij een van haar vaste Lente spots. Mokum kon niet wachten om een plekje te bemachtigen in de zon en gelukkig was ik net op tijd en zat ik heerlijk buiten op het bankje aan de Looiersgracht vol te Shinen.

Inmiddels is Festina Lente een van de spots waar ik graag vertoef. Dit oud bruine cafe midden in de Jordaan is zowel in de zomer als winter erg gezellig. Je wordt omringt door Amsterdammers en toeristen die druk op zoek zijn naar de negen straatjes.

Het zonnige bankje kon ik niet te lang alleen bezetten, dus Pat is ook snel van de partij. Overigens zit je nooit helemaal alleen bij Festina, je wordt vergezeld door Albert Zweep, een in Brons gegoten vaste klant. Zeer leuk detail van deze spot !

De zoete inval klok staat aan en de Bubbels komen op tafel. Gezelligheid kent geen tijd, zo ook voor Pat’s collega Lilian die even aanschuift voor een gezellige zonnige borrel.

De eerste lente dag smaakt naar meer en geeft het perfecte gevoel waarom Mokum Chaars Favo stad blijft. Let the Summer begin !

Enjoy your Festina !

Love Chaar

http://cafefestinalente.nl

 

Festina 2

Festina 1