Shouf Shouf Biladi

Genietend van een drankje op het terras met vriendinnetje Iris, vroeg zij of ik dat leuke Marokkaanse restaurantje ken in de Kinkerbuurt. Oh Restaurant Biladi ? Natuurlijk kent Chaar dat.
Met dat enthousiasme sprongen we direct op de fiets en verheugde ik me al op die heerlijke Tajine met Lamsvlees. Restaurant Biladi heeft al jaren een naam in Mokum. De echte Amsterdammers weten dan ook, dat je hier top Marrokaans kunt eten.
Biladi is klein van binnen, maar een plekje zul je krijgen. De eigenaar ontvangt je direct hartelijk, door je in het Arabisch gedag te zeggen. “Salam Alaikum ”

We schuiven direct aan. De lange banken aan beide kanten zorgen ervoor dat iedereen naast elkaar aanschuift.
Ons potje Marokkaanse Muntthee wordt ingeschonken en het culinaire feestje kan weer beginnen. Alles wordt vers bereidt bij Biladi. Opvallend detail is de prijs kwaliteit verhouding, daar kunnen menige Horeca zaken in Mokum nog wel een voorbeeld aan nemen.

Binnen een half uur zit het zaakje vol, en hebben we links en rechts tussen de Tajine en “Cous Cous” door de leukste gesprekken. Biladi hoort zeker in Chaars List.
Waar Chaar helemaal blij van wordt is dat er een tweede locatie wordt geopend, vlak bij mij om de hoek.
Ik kan niet wachten om weer snel aan te schuiven !

Enjoy your Tajine !
Love Chaar

http://www.restaurantbiladi.nl

Biladi 2