Het Schoolhuis in Holysloot

Onder de rook van Amsterdam ligt het plaatsje Holysloot. In de zomer kun je met het pontje vanaf Centraal de Nieuwerdammerdijk af fietsen en in volledige rust terecht komen. Dit waterrijke natuurgebied is met je bootje een te gekke plek om rond te varen. Een jaar of 10 geleden kwam Chaar voor het eerst in het Schoolhuis in Holysloot. Het is een plek waar ik zo nu en dan graag even terug kom, uiteraard niet alleen.
Chaar Loves to Share !
Zowel in de zomer als in de winter is het een heerlijke plek om even letterlijk te onthaasten.

Gisteren was weer even zo’n dag. Het ijs lag zichtbaar op de slootjes, de lucht was strak blauw en de zon lachte ons toe. Een perfecte winterdag ! Heerlijk toerend met de auto, genieten van een oase van rust bereiken we het oh zo leuke Holysloot. In het kleine hart van Holysloot tegenover het Pittoreske Witte kerkje staat het Schoolhuis. Dit voormalige woonhuis van de Dorpmeester, is omgetoverd tot een heel leuk eet en drinklokaal.
De sfeer is heel gemoedelijk en de kaart is erg smakelijk. De Mediterraanse keuken staat hier centraal, maar voor een koffietje met een lekker taartje, ben je ook zeker aan het juiste adres.
En dan te bedenken dat het op geen 10 minuten afstand ligt van mijn geliefde Mokum.
Chaars winterdag was weer geslaagd !

Enjoy your Holysloot
Love Chaar

15.-Schoolhuis

http://www.schoolhuisholysloot.nl/home.html