De Brakke Grond

OP 5 December kwam Chaar weer op een plek terecht die ik al jaren ken, maar waar ik nooit eerder heb gegeten.
Naast het Vlaams Cultuurhuis, zit Eetcafe de Brakke Grond. Mijn voorliefde voor de Vlaamse keuken steek ik niet onder stoelen of banken. Het was dan ook zeer verrassend om deze Vlaamse keuken in mijn Mokum te mogen ervaren.
De kaart is zoals het hoort en erg goed. Een pannetje Stoofvlees met Leffe Dubbel en Vlaamse friet mag niet ontbreken, evenals de Garanelenkroketjes. Verassend lekker is de salade met Geroosterde Groenten en zelfgemaakte Humus.

De sfeer is erg gezellig, gevoel van een bruin Eetcafe zoals je dat van de Vlamingen wel gewend bent.
Naast mij zit een Vlaamse jongen zoals ik kon horen aan zijn mooie Vlaamse tongval, die heerlijk genoot van de röhring om hem heen, onder het genot van een kaaskroketje en een lekker glas rode wijn.
Even waande Chaar zich weer over de grens, maar toch in mijn zo geliefde Mokum. Mijn Sinterklaasje was weer geslaagd.

Enjoy your Vlaams Mokum !
Love Chaar

39801903_8f3NEP6-XwPYQNbBLqa6VA5OxjdcwO7J2cIqCIgBG4M 644456_486166191444077_1449016364_n

http://www.brakkegrond.nl/eetcafe/