Bizar Rotterdam

De Markthal

Als echt Mokums meisje, heb ik ook zeker een zwak voor Rotterdam. Deze stad vind ik eigenlijk te bizar.
Er zijn weinig Nederlandse steden waar je een chaos vindt van gebouwen en de kern in een stad niet meer zichtbaar is.
Rotterdam heeft na de tweede wereld oorlog wel laten zien, dat ze open staan voor wat voor architectuur vorm dan ook. Door deze chaos zie je ook een zeer charmante stad, die de volkse sfeer niet is verloren.

Uiteraard moest ik even de nieuwe Markthal in Rotterdam bekijken. Het doet denken aan de overdekte hal in Barcelona. Het is wel in een Nederlands jasje. De combinatie om je boodschappen te doen en anderzijds kun je bij een van de vele Foodkramen een lekker hapje pakken, is erg grappig. De Chinese toko Wah Nam Hong, is de Dun Yong van Rotterdam. De Toko bevindt zich op de begane grond en op de eerste etage kun je lekker Dim Sum eten. Je wordt goed vermaakt met een leuk uitzicht van de röhring in de hal.

Een aanrader is deze Markthal op Zaterdag te bekijken, in combinatie met de Rotterdamse Markt aan de voorzijde. Deze markt is heerlijk volks. De groenten en fruitkramen staan naast de mosselkraam waar je een schep mosselen eet voor 5 euro. Iets verderop staan de rommelkramen met leuke snuisterijen.
Je waant je echt even in authentiek Rotterdam met een vleugje Manhattan.

Opening-De-Tuinen-Markthal-Rotterdam-3 15389193007_750c246e7e_z

http://markthalrotterdam.nl/

Witte de Wihtstraat

Rotterdam is wel een stad die je op de fiets beter in kaart krijgt, maar als je zin hebt in een leuke wandeling steek dan even door naar de Witte de Withstraat.
Inmiddels 14 jaar geleden begon hotel/restaurant De Bazar zich daar te vestigen.
Zij waren wel de trendsetter voor deze straat.
Tot op heden loopt deze spot nog steeds als een tierelier, maar is het hele straatje uitgebloeid tot een van de leuke Horeca straten van Rotterdam. Uiteraard is deze straat weer een chaos, je bent immers in Rotterdam.
De hele straat biedt gelegenheid aan lekker eten en uren lang borrelen.
Schijnbaar heeft Rotterdam een terrasvergunning voor het gehele jaar, want op elke hoek van de straat zat het vol met mensen.

Een borrel halen vind ik zelf erg leuk bij de Zondebok en het Zwarte Schaap. Heerlijk terras overigens waar de locals maar al te graag aanschuiven. Sinds kort is deze culinaire straat weer een spot rijker. De Ballroom die zich specialiseert in verschillende soorten Ballen, zit tegenover het volkse restaurant Werelds waar ik even een hapje ben gaan eten.
Hier heeft de tijd werkelijk stil gestaan. Een ouder echtpaar runt samen dit restaurant, waar de kaart zo groot is dat je werkelijk verdwaald. Uiteindelijk viel mijn keuze toch op de Oud-Hollandse daghap.
Verdwalen deed ik niet alleen in de kaart, maar ik was ook van de kaart in het restaurant zelf op weg naar de Washroom.
Het heeft een tweede gedeelte in het souterrain, en ik kom erachter dat het een gigantisch gebouw is wat ook fungeert als hotel. Uiteindelijk bracht de kok mij weer terug naar mijn plek in het restaurant.
De Witte Wihtstraat blijft wat dat betreft echt een aanrader.

bazar-recensiequeens-7 de-zondebok---het-zwarte-schaap_2
ballen-ballroom-620x412 wwithstraatnrc1954

http://www.bazarrotterdam.nl/
https://www.facebook.com/pages/Cafe-de-Zondebok-t-ZwarteSchaap/105485986174212
https://www.facebook.com/pages/Ballroom/1439207419656123
http://www.wereldsrestaurant.nl/
http://www.wittedewith.nl/home/horeca/

New York en Las Palmas

Voor een leuke logeertip, moet je wel even Hotel New York bekijken. Te gaaf hotel, waarvan het restaurant ook echt een aanrader is, maar de echte Barbershop is de moeite waard om gezien te hebben.
Naast de geweldige skyline is deze kade ook een Place To Be. De echte visliefhebbers kunnen even aanschuiven bij Herman ten Blijker, Las Palmas en je weekend trip kan niet meer stuk.

rotterdam-hotel-new-york Waterkantkamer-Hotel_New_York-Rotterdam kensingway hotel review rotterdam NewYorkBarbershop-Hotel_New_York-Rotterdam-1400x5001

rfm0015288dbb2fdb restaurant-las-palmas-rotterdam2(p-restaurant,303)(c-0)

http://www.hotelnewyork.nl/
http://restaurantlaspalmas.nl/

Enjoy your Bizarre tripje naar Rotterdam !
Love Chaar