Pa Pa Americano

De Americano Bar en Kitchen, is de nieuwste aanwinst van de Horeca jongens die onder andere ook achter Carters Bar zitten in de Valeriusstraat. Ik spreek af met goede vriendin Roos, om te genieten van een lekker avondje uit.
De ambiance klopt meteen als je voor de deur staat.
Het heeft de sfeer van een Speak Easy bar, doordat het net lijkt alsof je eerst moet aanbellen om binnen te komen.
Je wordt hartelijk ontvangen, je jas wordt naar de garderobe gebracht en de vraag om eerst even een cocktail te drinken aan de bar, kunnen we niet negeren en zeggen daar graag Ja tegen.
Dit concept is een nieuwe trend aan het worden waar mijn generatie duidelijk op zit te wachten. Het gevoel van Bar meets Kitchen combineren, is aan deze jongens goed besteedt.
Het publiek is vanavond voornamelijk 25+, met een voorliefde voor lekker eten en verrassende cocktailtjes drinken.
Het restaurant heeft twee gedeeltes, een borrel gedeelte en een diner gedeelte met mooie gedekte tafels met wit linnen. Gisteravond was de eerste officiële draaidag na een gave opening te hebben gevierd met Disaronno als hoofdsponsor.

De kaart is nog niet helemaal in tact, maar dat mag de pret niet drukken. Chaar heeft het gemunt op de Americano Cocktail. De combinatie van een goede Vermouth en Campari zijn geniaal. Door dit verfrissende bittertje krijg ik zin in die heerlijke zilte Oesters met een Tomaten Vinaigrette. Als hoofd ga ik door naar de Papredelle met een rode wijn gehaktsaus en Prosciutto. Roos is een echte carnivoor, dus die ging zeker weten voor de Steak.
Beide gerechten zijn een aanrader, de Italiaanse touch kwam goed terug in de smaak.
De Tiramisu was jammer genoeg nog niet klaar om geproefd te worden. Terugkomen is dan ook een must !

Enjoy your Americano !
Love Chaar

10418930_756942484386000_4821193800418504467_n americano