How I Love Antwerpen

Vanaf kleins af aan kom ik al in Antwerpen. Ik heb deze stad zien veranderen, van local buurten tot hippe wijken. Iedere keer als ik er weer even ben, is het een Cadeautje. Ik vraag me soms af of ik er niet even een periode moet gaan wonen. Zaterdag 18 Oktober was de beste Indian Summerday ever. De stad was in extase, en de Antwerpenaren genoten van het leven, zoals de echte Belgen dat kunnen.
Uiteraard deed Chaar rustig mee. Begin je dag goed door heerlijk te ontbijten bij Life is Art, in de Theaterbuurt.
Het terras zat vol, de bacon eggs met rijkelijk belegde broodjes vlogen je om de oren. Uiteraard vul je dit heerlijk aan met een glaasje Prosecco. Je hebt immers een weekend brunch.

Het is een plek waar je echt een hele ochtend/middag kunt vertoeven. Om je ochtend compleet te maken moet je even bij de buren naar binnen lopen. Hier vindt je de leukste kringloopwinkel van de stad, waar je echt even los kunt gaan.
Drie etages, van interieur tot kleding. Gegarandeerd dat je ergens in slaagt.

Afbeelding 3     image

http://apen.be/life-is-art-antwerpen

MARROKAANSE PANCAKE

Om even even in de Theaterbuurt te blijven moet je naar de Zaterdag markt bij de Stadsschouwburg. Zoals Rotterdam nu de Markthal heeft en wij Amsterdammers de Foodhallen, heeft Antwerpen al jaren een Markt waar wij van wakker liggen.

De groente en fruitkramen staan naast de Oesterbar met Champange, en daar tegenover de Marrokkaanse verwenkraam.
Deze kraam is om over naar huis te schrijven. Je staat gemiddeld 20 min in de rij, maar dan heb je ook wel wat.
Bergen olijven, dadels en verse paprika, worden gedecoreerd op een heerlijke zelfgemaakte pannekoek.
Je kunt zelf aanwijzen wat je er nog meer op wilt, neem bij het afrekenen nog even een heerlijke Marrokaanse thee mee en je middag lunch is weer helemaal top.

Afbeelding 2 Afbeelding 1

Markt op het Theaterplein

DE KLOPPERIJ

Tijdens je wandeling in Antwerpen, kom je waarschijnlijk deze FoodCaravan tegen. Ze maken zelf gemaakte Mojito’s en lekkere broodjes. Je kunt je drankje even neerzetten op een van de strijkplanken, die rondom de caravan staan.
Met mooi weer is het een ideale tussenstop tijdens je stadswandeling om even neer te strijken !

Afbeelding 5 Afbeelding 8

https://nl-nl.facebook.com/deklopperij

BOLLEKE VAN CHOCOLA

Uiteraard ga je ook even een Bolleke halen in een echt Vlaams cafe. Chaars favorite is Cafe Dansing Chocola.
Hier vind je geen bonbons, maar hier kun je wel heerlijk borrelen en eventueel blijven eten. Het zit in de Kloosterstraat waar je de echte Antiquairs vindt. Het is lekker Local, de sfeer is top, binnen een bruin cafe, met een huiselijk gevoel en buiten een goed terras waar je met mooi weer heerlijk van je Bolleke kunt genieten.

Dansing chocola        Dansingchocola-72-snapshot-6

Dansing Chocola

FISKE BAR

Antwerpen Zuid vind ik toch wel een hele leuke buurt. Met name de Marnixplaats, en de andere pleintjes rondom het Museum van Schone Kunsten. Ik ben gek op Oesters en ik ga dan ook met liefde naar de Fiske Bar.
Dit is wel een culinair hoogstandje, zij weten hoe ze Fruits de Mer moeten klaar maken, net als die andere heerlijke visgerechten. Geen zin in vis, pak dan een andere leuke spot op dit plein.
Waar je ook zit, het is altijd Goesting!

fiskebar  OM_23892-480x375

Fiskebar

VLAAMSE STOOF

Last but nut least, is de tip voor de Vlaamse Stoofpot. Dit eet je het lekkerst bij De Houten Lepel.
Een echt Vlaams restaurantje in het Zuid. Ook de Vol au Vent op de kaart is heerlijk, mocht je geen keuze kunnen maken.
Je kunt hier de hele dag eten, dus voor de lunch ook echt een aanrader. Voor een echt Vlaams kaas of garnalenkroketje ben je hier ook zeker aan het juiste adres.

l websize_06bkwkrxrps7czxu5x7k

http://apen.be/den-houten-lepel-eetcafe-antwerpen

Enjoy your tripje naar Antwerpen !
Love Chaar